torsdag 7 mars 2013

Sen sist: väggar

Efter påstötningar från vänner i andra delar av landet är det äntligen dags för Ingeborgs blogg att komma igång på riktigt, precis dryga året efter att jag fick nycklarna i min hand. Så, vad har hänt sedan mitt senaste inlägg för 8 månader sedan? Massor! Här i bloggen får det dock bli snabbversionen över tiden som gått - vi börjar med väggarna i pigkammaren och sovrummet.

Sovrummet före:  
Pigkammaren före:


Båda rummen hade vävtapeter, så gott som omöjliga att få släta inför målning eller ny tapetsering. Då de var uppsatta på tretexplattor (en typ av spånskiva som ofta användes före gipsskivornas inmarsch) kändes det enklast och fräschast att helt enkelt byta hela rubbet. När idén väl kläckts var ivern stor och vi gick loss med vad som stod till hands i källaren - potatishackor och kantspadar funkade galant!

När halva huset såg ut som en bastu kom snickarkompisen Gunnar och vi satte upp gipsskivor på väggar och i sovrumstaket. Sen hade jag ett evighetsjobb med all spackling innan jag var nöjd.

Hemma hos husrenoverande vänner på väster i Växjö hittade jag en superfin ljust grågrön tapet med åtskilliga årtionden på nacken. Vilken lycka att hitta just precis det mönstret hos Sandbergs, tydligen en nyproduktion av just den tapet jag hittat! Gult i sovrummet och grått i pigkammaren, kunde inte vara med nöjd med valet!


De gamla taklisterna var lite speciella så de har jag behållit, men målat vita. Golvlister köpte jag däremot nya. Elementen plockades loss och all färg skrapades bort (ännu ett evighetsjobb) för att sedan målas om. 


Bilder på slutresultatet kommer men nu är det läggdags minsann!
Godnatt!

Inga kommentarer: